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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha :  21/02/2014
Actualizado :  11/06/2018
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Agropecuarias
Autor :  MORON, A.
Afiliación :  DAVID ALEJANDRO MORON YACOEL, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Kit de análisis rápido para determinar la disponibilidad de nitrógeno en el suelo: próximo lanzamiento de INIA La Estanzuela.
Fecha de publicación :  1996
Fuente / Imprenta :  El País Agropecuario, 1996, v. 2, no. 13, p. 23-26.
Idioma :  Español
Contenido :  El nitrógeno (N) es un elemento esencial para el crecimiento y desarrollo de todos los seres vivos. Su principal función es formar parle de las moléculas de aminoácidos y proteínas. La importancia práctica del Nen los sistemas productivos agropecuarios está dada por varias razones: 1) Alto efecto en los niveles de rendimiento de cultivos y pasturas. 2) Importanle peso relativo de los fertilizantes nitrogenados en la estructura de los costos de los sistemas productivos. 3) Impacto ambiental (cjemplo: contaminación de napas de agua con nitratos, afectándose el uso de agua para consumo humano). 4) El ciclo del N en el sislema suelo-planta-animal es altamente complejo y variable.
Thesagro :  NITRÓGENO.
Asunto categoría :  A50 Investigación agraria
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/10150/1/13.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO22909 - 1INIAP - PPPP/PAIS AGROPECUARIO/1996/13

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Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Las Brujas. Por información adicional contacte bibliolb@inia.org.uy.
Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha actual :  12/11/2015
Actualizado :  15/10/2019
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  Internacional - --
Autor :  LADO, J.; ZACARÍAS, L.; GURREA, A.; PAGE, A.; STEAD, A.; RODRIGO, M.J.
Afiliación :  JOANNA LADO LINDNER, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; LORENZO ZACARÍAS, IATA (Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos); ARANZAZU GURREA, IATA (Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos); ANTON PAGE, University of Southampton (UK); ANTHONY STEAD, University of London (UK); MARÍA J. RODRIGO, IATA (Instituto de Agroquímica y Tecnología de Alimentos).
Título :  Exploring the diversity in Citrus fruit colouration to decipher the relationship between plastid ultrastructure and carotenoid composition.
Fecha de publicación :  2015
Fuente / Imprenta :  Planta, 2015, v. 242, p. 645-661.
DOI :  10.1007/s00425-015-2370-9
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received: 13 March 2015 / Accepted: 9 July 2015 / Published online: 23 July 2015. Electronic supplementary material The online version of this article (doi:10.1007/s00425-015-2370-9) contains supplementary material, which is available to authorized users.
Contenido :  ABSTRACT. Main conclusion: Differentiation of new and characteristic plastid ultrastructures during ripening of citrus fruits in both peel and pulp appears to be strongly correlated with the content and complement of carotenoids. Most of the species of the Citrus genus display a wide range in fruit colouration due to differences in car- otenoids; however, how this diversity is related and may contribute to plastid differentiation and ultrastructure is currently unknown. To that end, carotenoid profile and plastid ultrastructure were compared in peel and pulp of three sweet oranges: the ordinary orange-coloured Navel, rich in b,b-xanthophylls, the yellow Pinalate mutant with an elevated content of colourless carotenes and reduced b,b-xanthophylls, and the red-fleshed Cara Cara with high concentration of colourless carotenes and lycopene in the pulp; and two grapefruits: the white Marsh, with low carotenoid content, and the red Star Ruby, accumulating upstream carotenes and lycopene. The most remarkable differences in plastid ultrastructure among varieties were detected in the pulp at full colour, coinciding with major differences in carotenoid composition. Accumulation of lycopene in Cara Cara and Star Ruby pulp was associated with the presence of needle-like crystals in the plastids, while high content of upstream carotenes in Pinalate pulp was related to the development of a novel plastid type with numerous even and round vesicles. The presence of plastoglobuli was link... Presentar Todo
Palabras claves :  CAROTENOIDS; CHLOROPLASTS; CHROMOPLASTS; FRUIT RIPENING.
Thesagro :  CAROTENOIDES; CITRUS; CLOROPLASTO; MADURAMIENTO.
Asunto categoría :  --
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB100787 - 1PXIAP - PPPP/PLANTA/2015
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